Na chatě

10.05.2015 22:46

Štěňátkům je 6 týdnů a protože ohrádka a byt jim začaly být malé, přestěhovali jsme se kolektivně na chatu. Na rozloučenou udělala doma několik loužiček a pak za zvědavého pištění a hemžení byla naskládána do košíků a transportována do auta. Cesta proběhla relativně poklidně, řidič se nenechal vyvézt z míry pohybem a neobvyklými zvuky a bez komplikací jsme dorazili na chatičku. 

Venku štěňata čekalo zelené překvapení plné podivných věcí, zvuků a pachů. Změnou se však nenechala vyvézt na dlouhou dobu z míry a po několika minutách se pustila do průzkumu zahrady. Zpočátku jen horní části a v houfu či doprovodu Lupinky. Dnes jsou však již všichni zkušení průzkumníci a Dobromysla nám i ostatním sourozencům s nadšením ukazuje, kudy se dá prolézt k sousedům :-)

Pobyt na čerstvém vzduchu jim jde k duhu, pěkně zesilují, pohybově se vyvíjejí a největší cvalíci váží již přes 3,5 kg. Lupinka je již téměř nekojí, takže baští z misky granulky s vývarem a mezi tím se snaží uloupit ty "lepší" velké a suché z máminy mističky.

Také si zvykají na nové cizí lidi. Kolemjdoucí sousedé obvykle nemohou minout plot bez povšimnutí a nadšeně se štěňaty diskutují... Dnes nás také navštívil strakatý kamarád Matýsek a byl pro štěňata zdrojem vítaného povyražení. Překvapivě z něj žádné mlíčko nedostali, zato se za ním dalo báječně utíkat. Nejvíce si ho oblíbila Dobromysla.

V nadcházejícím týdnu nás čeká další odčervení a v dalším čipování, očkování a podrobná prohlídka veterinářem. Teď už jsme ale všichni unavení a jdeme spát... J